Kwaliteits- en milieumanagement bij Häfele

​​​​​​​

Het kwaliteits- en milieumanagementsysteem bij Häfele is een belangrijk en integraal onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Dankzij continue verbetering worden de kwaliteitsnormen voortdurend verhoogd.

Als wereldwijd actief familiebedrijf met zijn roots in het noordelijke Zwarte Woud, hecht Häfele veel belang aan zijn sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Bijgevolg is het thema van het kwaliteits- en milieubeheer een belangrijk en integraal onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Häfele. Ontdek meer over onze certificeringen en geoptimaliseerde verpakkingsoplossingen.

Certificering conform ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 en ISO 28000:2007

Van de hoge kwaliteitsnormen bij Häfele kunt u zichzelf overtuigen: reeds in 1995 werd Häfele gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001. En de certificering conform DIN EN ISO 14001 is het bewijs sinds 2000 dat Häfele de natuurlijke hulpbronnen ontziet en milieubewust is. ISO 28000:2007 (de) certificeert Häfele met een beveiligheidsbeheersysteem voor de toeleveringsketen.

Geoptimaliseerde verpakkingsoplossingen

Deze fundamentele vraag over de gebruikte materialen houdt ons al lange tijd bezig. Na intensief onderzoek en de evaluatie van verschillende testresultaten is gebleken dat plastic als vulmateriaal voor verpakkingen ecologisch beter presteert dan papier. Op het eerste gezicht klinkt dit misschien vreemd en contra-intuïtief.

Dit ecologisch evenwicht wordt geïllustreerd door de plastic luchtzakjes die worden gebruikt om de goederen in de dozen te fixeren en holtes op te vullen. De productie van luchtzakjes is minder schadelijk voor het milieu dan de productie van opvulpapier. Dit is hoofdzakelijk te wijten aan het feit dat luchtzakjes - zoals de naam al aangeeft - hoofdzakelijk uit lucht bestaat. Het gewichtsvoordeel van luchtzakjes heeft ook verscheidene positieve gevolgen: bijvoorbeeld bij de aanschaf en verwerking van materialen, maar ook bij de logistiek en verzending van pakketten. Aangezien luchtzakjes vooral lucht vrijgeeft wanneer het wordt weggegooid, bespaart het ook veel verpakkingsafval in vergelijking met verpakkingspapier.

Conclusie: Indien de gereglementeerde normen inzake afvalverwerking en recycling worden nageleefd, presteert plastic vanuit ecologisch oogpunt aanzienlijk beter dan papier als vulmateriaal.

Ons principe bij Häfele is: de eerste stap is te vermijden wat vermijdbaar is. Pas daarna wordt het onvermijdelijke verpakkingsmateriaal geselecteerd op basis van een algehele ecologische beoordeling. Maar daar zijn we nog niet tevreden mee. Bij Häfele zijn we altijd op zoek naar mogelijkheden en kansen om het onvermijdelijke verpakkingsmateriaal zo nodig verder te optimaliseren.

Zo heeft Häfele de dikte geoptimaliseerd van het vulmateriaal in kunststoffolie dat vaak onvermijdelijk is om goederen tijdens het transport te beschermen. Stap voor stap zijn ook verpakkingsdozen geïntroduceerd die nog meer variëren in hun hoogte, wat heeft geleid tot een verdere duurzame verbetering van het ecologisch evenwicht, aangezien hierdoor het volume en het gewicht van veel pakketten worden verminderd.

Als u verdere vragen hebt, neemt u dan gerust contact met ons op via het algemeen contactformulier.