Häfele bij genomineerden voor Interzum-Award 2017

Naar goede traditie kwam Häfele met tal van nieuwigheden op de proppen op Interzum 2017. Haar beursdeelname stond dit jaar in het teken van ‘Micro Living’ en ‘Smart Home’. De kerngedachte van Häfele: ‘Meer leven per m²’ streeft ernaar om het leven zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken in een beperkte ruimte. Drie Häfele innovaties werden zelfs bekroond met de Interzum Award 2017. Het hoeft niet gezegd dat er heel wat te ontdekken viel op de imposante stand van Häfele.
 


Eén van de absolute eyecatchers was de Häfele Connect app; een intelligent, allround, BLE-netwerksysteem (Bluetooth Low Energy) waarmee je meubilair niet alleen qua verlichting (Loox) en geluid bedienbaar maakt, maar ook qua openen en sluiten, door toepassing van elektrisch aangestuurd meubelbeslag.
Eveneens nieuw: Häfele Easy Storage, een polyvalent systeem dat toelaat om dressings en kasten op heel eenvoudige wijze te organiseren of het ‘Moovit MX’ ladensysteem met nieuwe oliedempers. Ook structurele oplossingen vielen er te bewonderen, zoals de innovatieve Smuso OD en ID-demping voor 3-deurs schuifdeurkasten. Het ‘Free flap’ -klepbeslag werd uitgebreid met model H 1.8 en motorisatie voor de hele ‘Free' familie.
 


Voor de meubelindustrie ging de meeste aandacht uit naar de meubelverbinders. De voordelen en mogelijkheden van de tweedelige Ixconnect 8 mm spreiddeuvel SC 8/25 en de eendelige demonteerbare SC 8/60 kastverbinder werden bijzonder in de kijker gezet. Daarnaast kon de universele gereedschapsloze connector menig bezoeker bekoren omwille van de gehalveerde assemblagetijd bij Easy Storage-kastuitrustingen. Maar ook het Häfele concept ‘Micro Living’ kon op heel wat bijval rekenen. Micro Living by Häfele inspireert met creatieve functionaliteit waarop het inspeelt op de 2 grote uitdagingen van de toekomst; enerzijds de steeds kleiner wordende woonruimtes en anderzijds het verbinden van woonzones; slapen, koken, wonen,… vloeien in elkaar. Meer leven per vierkante meter toont zo de meubelindustrie nieuwe marktopportuniteiten.
 


Verder was er ook het praktisch, revolutionair en tijdbesparend Axilo™ sokkelverstelsysteem. Het nivelleren van keukenkasten en meubels was nog nooit zo eenvoudig en snel geklaard. Door de unieke combinatie van het Axilo™ verstelgereedschap en de verstelvoet kan men elke kast of meubel vanuit gelijk welke hoek op de gewenste hoogte afstellen en dit op een ergonomisch verantwoorde wijze. Daarnaast was er ook de multidimensionale spiegel die anti-aanslag, verlichting en geluid combineert en met aanraaktoetsen of een app kan worden bediend. Tenslotte, gaf Häfele Smart Hub een blik op de nabije toekomst waarin de firma "smart furniture" met "smart home" steeds nauwer verbindt. Kortom, Häfele bewees op Interzum eens te meer dat ze proactief inspeelt op een wereld in verandering.