Interzum 2017: Beleef “Micro Living” en “Smart Home” live.

Preview Häfele interzum 2017 - Interzum-Award “Best of the best” voor nieuwe meubelverbinders

Häfele denkt vooruit en blijft trouw aan haar motto “Meer leven per vierkante meter”. Op haar beursstand tilt het bedrijf meubeltechniek naar een hoger niveau en showt ze innovatieve producten en slimme, digitale netwerkvorming tussen meubels en ruimten rondom de megatrends „Micro Living“ en „Smart Home“.  
Häfele bevestigt haar traditionele rol van innovator in de industrie dankzij twee splinternieuwe meubelverbinders waarvoor ze de Interzum Award 2017 in ontvangst mocht nemen. De Ixconnect spreidverbinder 8/25 uit één stuk won met de titel “Best of the best” de hoogste onderscheiding. Een andere prijs werd in de wacht gesleept met de nieuwe “Easy Storage” verbinder, een universele meubelverbinder. Vergeleken met de conventionele verbinders halveert hij de montagetijd van binneninrichtingen uit het Easy Storage gamma. Deze bekroonde meubelverbinders zijn toonbeelden van doordachte meubelexpertise maar ook van “Easiness engineered by Häfele”, een overtuiging die eenvoud en gemak voor de klant vooropstelt.


De internationale trends “Micro Living”, comfortabel wonen in een kleine ruimte en « Smart Home », meubels één maken met hun omgeving, intelligente bediening ervan en aanpassing aan verscheidene woonsituaties en dagelijkse routines van mensen, zetten de meubelbranche voor een ware uitdaging en eisen passende antwoorden. Häfele begrijpt meubels als geen ander, breidt haar aanbod als systeempartner consequent uit en vergeet hierbij de klant nooit uit het oog. Op Interzum zet het bedrijf toekomstgerichte oplossingen in de kijker. De bezoeker krijgt op de beursstand inzicht in hoe intelligente meubels met geavanceerde technologie hun stempel drukken op ruimtes en deze veranderen en hoe Häfele Connect geheel nieuwe dimensies kan openen meer bepaald met behulp van een smartphone app.

Häfele vat op Interzum de uitdagingen van vandaag samen in de drie themagebieden “Micro Living”, “Smart furniture meets smart home” en “meubeltechniek in haar totaliteit”. Het Häfele concept “Micro Living” begeestert met inspirerende “Functionality” en schept nieuwe marktopportuniteiten voor de meubelindustrie. Het omvat meubelideeën die passen in de nieuwe wereld van algemene schaarste, prijsverhoging van woonruimte en de versmelting van woonruimten tot nieuwe, vaak kleinere eenheden. In deze wereld waarin de digitalisering van woon- en leefruimtes en de netwerkvorming in de woning met rassenschreden vorderen en waar “Smart Home” realiteit wordt, winnen netwerken en digitale regeling steeds aan groter belang.

Als internationale marktleider kent Häfele de wereld van de beslagtechniek, de meubelindustrie en meubels op zich als geen ander. Het bedrijf heeft een uitgebreide ervaring én expertise in alle domeinen, in de meubelbouw, in de binneninrichting, in het openen en sluiten, en ook in de stroomvoorziening van meubels. Het bedrijf past deze expertise toe in de ontwikkeling van nieuwe producten en het bedenken van inspirerende ideeën vanuit een alomvattende meubelbenadering binnen de gehele procesketen van dienstverlening en afgestemd op de behoeften van de meubelindustrie, vanzelfsprekend.  

“Vooruit denken voor onze klanten binnen de meubelindustrie en voor de gebruikers van dergelijke intelligente meubels in een nieuw tijdperk, dat is ons credo », bevestigt hoofd van het bedrijf Sybille Thierer.



De gereedschapsloos, onzichtbaar gemonteerde Ixconnect spreidverbinder 8/25 voor de montage van lichte meubels is "Best of the best" Interzum Award winnaar 2017.
 

Häfele Connect verbindt meubels en ruimtes

Häfele Connect is het nieuwe systeem en de sleutel om een intelligent netwerk op te zetten tussen meubels en ruimtes. Het is gebaseerd op het internationaal gereputeerde Loox ledverlichtingssysteem dat licht en sound in meubels mogelijk maakt en dat dankzij de plug & play eigenschappen en universele aansluitingsmogelijkheden ook voor toekomstige toepassingen stroomtoevoer naar alle soorten meubels zeer eenvoudig maakt.

Intelligente software kan via een app binnendringen in het meubel en uiteindelijk de volledige ruimte beheren. Openen, verlichten, configureren: aan de hand van praktische voorbeelden toont Häfele aan de industrie wat er momenteel reeds mogelijk is.
 

Denkmodel Häfele Concept : meubelsysteem voor « Micro Living »

De concentratie van woonruimte en de ononderbroken toestroom naar stedelijke agglomeraties zet het “wonen” ook in beweging. Scheidingswanden verdwijnen, leefruimtes versmelten. Wat in de woonkeuken reeds lange tijd realiteit is, zal binnenkort ook gelden voor alle andere ruimtes. Wanneer leefruimtes samenvloeien en meubels de woonzones definiëren, neemt de betekenis van de binneninrichting toe: het beslag definieert het meubel.

Het denkmodel Häfele Concept voor flexibel wonen en werken in een kleine ruimte maakt aan de hand van een studenten- en businessappartement duidelijk wat de bedoeling is. Beide woningen bevatten modulaire, op rastermaat gefabriceerde meubelen die de branche een nieuwe impuls moeten geven.
 

Meubeltechniek in haar totaliteit – talrijke innovaties

Innovatieve meubeltechniek wordt de doorslaggevende factor voor de nieuwe woonwereld. Zij verleent het meubel de nodige ruimtebesparende flexibiliteit in het dagelijks gebruik, en voldoet aan de voorwaarden voor comfortabel wonen en werken in kleine ruimtes. Vanuit deze basisgedachte biedt eerst en vooral een alomvattende benadering van het meubel bruikbare en toekomstgerichte oplossingen voor de sector.



In samenwerking met klanten uit de meubelindustrie ontstond de nieuwe verfijnde Ixconnect legplankverbinder Tab 15.
 

Blikvangers op de Häfele beursstand

Häfele stelt tal van nieuwigheden voor aan de bezoeker op vlak van verlichting, meubelverbinders, kastsystemen, schuifdeur- en klepbeslag.

De grote thema's op vlak van innovatie:

  • het Häfele Loox LED-verlichtingssysteem. Het wordt met een update van veel producten (onder andere deuropeners voor Häfele Connect) de toegang tot de slimme wereld van meubels en ruimten. In de Loox-tunnel worden met de Häfele Connect app regelbare producten gebruikt.
  • de Häfele Easy Storage-kastinterieurs met systeem. Daarbij gaat het om een compleet systeem voor de inrichting van kasten uit één hand. Of het nu uittrekelementen, riemhouders, schoenenrekken of broekhouders betreft, alles is mogelijk in het  kastinterieursysteem Easy Storage van Häfele, uit één stuk en in één vormtaal. Zo waardeert de industrie haar kasten segmentgericht op. Het systeem is internationaal in gelijke vorm leverbaar.
    Maar het beste is: met de nieuwe verbinder (die zojuist de Interzum Award 2017 heeft gewonnen) kunt u alle elementen zonder gereedschap monteren en demonteren. Gereedschapsloos is de actuele trend in de meubelbouw. De gereedschapsloos monteerbare Easy Storage verbinder reduceert de montagetijd met 50% ten opzichte van geschroefde verbindingen. Hij is de kern van het gelijknamige systeem van kasten en stellingsystemen.
  • Häfele Ixconnect, het assortiment meubelverbinders. Wat betreft innovatie en ervaring is Häfele hier niet te evenaren. De nieuwe, zonder omzetting in ieder productieproces integreerbare producten, de kleine enkeldelige, gereedschapsloos toepasbare en de grote enkeldelige spreidverbinders voor de rationele meubelbouw, zullen de branche enthousiast maken.  De kleine heeft reeds de Interzum Award 2017 "Best of the best" gewonnen! Hij onderscheidt zich in eenvoud en snelheid bij de montage. Deze onzichtbaar gemonteerde Ixconnect spreidverbinder 8/25 voor de montage van lichte meubels wordt in standaard 8-mm-boringen gebruikt. Hij verbindt meubels door samendrukken. Andere voordelen: een product voor alle plaatdiktes, en een zeer eenvoudige hantering.

    Ook de nieuwe enkeldelige Ixconnect spreidverbinder 8/60, eveneens onzichtbaar, is met slimme techniek speciaal ontwikkeld voor grotere meubels, en creëert in constructie en design nieuwe mogelijkheden voor de industrie.

    Dan is er nog de Häfele Ixconnect legplankverbinder Tab15 – eveneens een verfijnde nieuwe ontwikkeling die toonaangevend is.
  • het Moovit MX ladensysteem. Dit systeem is met vloeistofdempers en nieuwe ladehoogten nog comfortabeler en flexibeler geworden.
  • het Häfele Slido schuifdeursysteem. Dit is nu voor alle toepassingen uitgerust met innovatieve demping rondom (sluit-, middendeur- en openingsdemping). De eenvoudige montage van schuifbeslag en demping zijn inclusief.
  • het Free-klepbeslag. Ze vieren, in alle denkbare openingstypen met stroomtoevoer en gecertificeerd, hun première. De Free Flap 1.5, een uiterst economisch bruikbaar kunststof klepbeslag voor klepgewichten van 1-5 kg, krijgt bij de Interzum een grote broer voor 1-8 kg zware kleppen.
  • het plintverstelsysteem Häfele Axilo – de verlengde arm voor de corpus-nivellering. Iedere keukenmonteur kent de problemen bij de nivellering van keukenmeubels via de stelpootjes, met name via de achterste. Het nieuwe slimme verstelsysteem van Häfele maakt daar een eind aan. De instelling vindt ergonomisch en rugvriendelijk vanaf de voorzijde plaats, onder gelijktijdige controle van het waterpas. Aan het einde spaart men zo tot 50% montagetijd. Kleine ingreep, groot effect.
  • De multifunctionele spiegel verenigt licht met regeling, spiegelverwarming en sound in één product, natuurlijk intuïtief bedienbaar via design-touch-schakelaars of, bij sound per app, via afstandsbediening, en gestreamd via tablet of smartphone.
     


De nieuwe Häfele expositiestand op Interzum: inspiratie en innovatie live beleven.


Klanten profiteren van Easiness. Engineered by Häfele.

Alle nieuwe producten uit eigen ontwikkeling en productie die op de Häfele-stand worden getoond, belichamen deze filosofie van eenvoud en gemak.

„Easiness. Engineered by Häfele“ – dit motto is programma, want Häfele beslagtechniek wordt ontwikkeld en op de markt gebracht met het doel het leven voor gebruikers eenvoudiger te maken: eenvoudiger bij de selectie, bij de bestelling, bij de verwerking en natuurlijk bij het gebruik.
 

Omvangrijk dienstverleningsaanbod

Vast onderdeel van dergelijke innovatieve beslagtechniek is een ruim dienstverleningsaanbod en advies door de Häfele industrieafdeling EWW. Häfele key-accounters begeleiden de meubelindustrie langs de gehele procesketen, van de ontwikkeling van nieuwe meubels tot aan de aflevering aan de eindgebruikers. Bovendien wordt er graag een beroep op hen gedaan om ideeën te leveren, als het om de vervulling van individuele eisen gaat. Samen met uw klanten ontwikkelen de ingenieurs van Häfele altijd weer klantspecifieke, beslagtechnische oplossingen en individuele aanpassingen, die belangrijk zijn geworden voor het succes op de meubelmarkt.

De Häfele-stand zal ook dit keer weer ontmoetingspunt en innovatieve marktplaats zijn voor de branche. Het loont om wat extra tijd te reserveren.