"Häfele Discoveries": het aftellen is begonnen

Het sectorevenement n.a.v. interzum@home

De voorbereidingen voor de internationale beursformule “Häfele Discoveries“, een combinatie van een digitaal platform en een lokaal evenementenconcept, draaien op volle toeren. Bij het begin van interzum@home op 4 mei 2021 vertrekt het „ruimteschip“ van Häfele op maidentrip naar de partners over de hele wereld. „We care“ luidt het centrale motto van dit innovatieve belevingsplatform, dat het sectorevenement Interzum 2021 zal verrijken met een heel bijzondere formule met grote toekomstmogelijkheden.
Tijdens deze reis naar het Discoveries Universum is een centrale rol weggelegd voor de vele nieuwe diensten van Häfele en de deels al bekende themawerelden, en daarnaast is ook een explosie aan productnieuwigheden te verwachten, die van 4-7 mei 2021 voor het eerst virtueel voorgesteld zullen worden, de klok rond.

We care – aan deze service is bij „Häfele Discoveries“ een eigen themawereld gewijd.​​​​​​​

Onderweg in het Häfele-universum en dichtbij Interzum

In deze bijzondere tijden presenteert de beslagspecialist de innovaties voor 2021/22 alsook inspirerende ideeën en toepassingen wereldwijd op het internet. De partners van Häfele en iedereen die geïnteresseerd is in dit innovatieve platform worden van harte uitgenodigd op dit vuurwerk van productinnovaties van Häfele naar aanleiding van Interzum. Er is gezorgd voor verbindingen waarmee men vlot heen en weer kan schakelen tussen het gelijktijdige interzum@home en het Häfele-universum.

Klantennabijheid in tijden van pandemie geherdefinieerd

Interzum is de belangrijkste beurs in de sector van de meubeltoebehoren. Als specialist van meubel- en bouwbeslag, elektronische sluitsystemen en LED-verlichting is Häfele vanaf het begin, en nu al sinds 62 jaar, mee van de partij en een van de hele grote exposanten. Dit jaar moeten volledig nieuwe wegen ingeslagen worden. Wegen die het gesprek met de klant en de gezamenlijke beleving met de partners in meer dan 150 landen van de wereld verbluffend zullen veranderen.

De „makers“ van Häfele Discoveries hebben deze reusachtige taak ter harte genomen en de virtuele en reëel bestaande wereld met elkaar verbonden. Zo ontstond het Häfele Discoveries platform. Dit platform, dat als digitale Interzum-beursstand en evenzeer als virtuele showroom dient, stelt het volledige scala aan producten en thema’s van Häfele voor en maakt persoonlijke communicatie mogelijk.

Op dit platform zal in synergie met interzum@home 2021 zeer veel plaatsvinden van datgene wat ook in Keulen op een echte beursstand mogelijk zou zijn geweest. Dit reikt van persoonlijke ontmoetingen via een intensieve, digitale dialoog tot en met de beleving van de wereld van Häfele in nieuwe dimensies, waarin klantennabijheid en een allesomvattende dienstverlening op de eerste plaats komen. Vanop de live stage, het centrale marktplein van Häfele, kunnen 15 thema- en productwerelden bezocht worden in het Discoveries Universum. Deze zijn alle ook digitaal even tastbaar als in de realiteit.

Het digitale platform „Häfele Discoveries“– lobby met CEO Sibylle Thierer.

Meer leven per m​​​​​​​2 in virtuele themawerelden

Naast boeiende informatie rond de thema’s functionaliteit, licht, akoestiek en netwerken zal de bezoeker ook nieuwigheden in de assortimenten van meubel- en bouwbeslag kunnen ontdekken. Bovendien wordt er in de belevingswerelden veel inspiratie voor intelligente ruimteoplossingen aangereikt. Om slechts enkele voorbeelden te geven, kan de bezoeker zich onderdompelen in innovatieve keukenensceneringen, slimme woon- en kantoorruimtes en comfortabele caravans met intelligente interieuroplossingen. De toekomstvisies van Häfele kunnen bovendien ook beleefd worden in groots geënsceneerde ‚microliving‘ appartementen en hotels. Belevingen die zeer comfortabel en de klok rond te ervaren zijn vanuit de eigen werk- of woonruimte.

Op ontdekkingsreis in de virtuele showroom

„Het digitale Häfele Discoveries platform doet daarbij meer aan een computerspel dan aan een virtuele showroom denken. Het bezoek wekt enthousiasme en is leuk. Daarbij vergeet men alles om zich heen. Men navigeert gemakkelijk door een planetair universum en laat zich inspireren“, aldus een eerste testgebruiker. Deze virtuele belevingswereld zal vanaf 4 mei bereikbaar zijn via discoveries.hafele.com.

Met Häfele Discoveries tot eind 2021 onderweg

Wie tijdens interzum@home van 4-7 mei 2021 geen tijd vindt om het sectorevenement te bezoeken, kan dit jaar rustig achteroverleunen. Häfele Discoveries is nog tot einde van het jaar gemakkelijk van thuis uit op het internet te bereiken, inclusief alle innovaties en live presentaties die opgenomen zijn tijdens het evenement. Op dit platform kan men dan volgens het motto „We care“ van Häfele via videochat verder in contact treden met een deskundige aanspreekpartner en op die manier kosteloos en vrijblijvend op de nodige vakexpertise rekenen.

Het zal dus de moeite lonen om Häfele Discoveries vanaf 4 mei in uw persoonlijke reisplannen voor 2021 op te nemen. Iedereen kan op die manier het mooie uitzicht op de sector in voordelen voor zijn bedrijf omzetten en bovendien nu al uitkijken naar een weerzien op de beursstand van Interzum 2023 in Keulen naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van Häfele.

De highlights van Häfele voor 2021/22

Een selectie:

Producten en diensten – We care

Producten, assortimenten, innovaties, ideeën voor toepassingen, advies en een allesomvattende service...  de totaalbenadering van al deze onderdelen wordt steeds meer als dé succesfactor voor een perfect partnerschap beschouwd. In het Discoveries Universum toont Häfele het zeer omvangrijke aanbod aan diensten en wat er in 2021 nieuw bijgekomen is.
Voorbeelden: kennisoverdracht in de Häfele Academy, nieuwe ontwerp-, bestel- en verkoopconfigurators, een klantgerichte logistiek, TopCo-aanbiedingen op maat voor Loox-verlichting en laden al vanaf één stuk. Het loont de moeite om dit eens beter te bekijken.

Loox en Nimbus – Häfele-verlichting voor meubels en ruimtes

Er is veel beweging in het verlichtingsassortiment van Häfele door de vorming van slimme netwerken in meubels en ruimtes via een eenvoudig samenspel van hoogwaardige componenten. De producten van de dochteronderneming Nimbus zijn vandaag met Loox5 van Häfele versmolten op het platform van 24 volt. Verlichting wordt daardoor nog eenvoudiger en kan volledig rechtstreeks via de fabrikant verwezenlijkt worden.

Complete productgroepen voor schuifdeuren, kleppen, laden

Häfele vult zijn beslaggamma’s meubelkleppen (Free), meubelschuifdeuren (Slido) en laden (bijv. Matrix) met tal van nieuwe producten aan. Voorbeelden: nieuwe gewichtsklassen voor de kleppen, sluitdemping voor de Slido-draaischuifdeuren, spraakfuncties voor de bediening van het gelijkliggende schuifdeursysteem Slido Flush51 met Alexa en Google. En bovendien nieuwe configurators, onderbouwgeleiders en instelfuncties voor het Matrix-gamma, design schappen voor keukens alsook diverse TopCo-diensten voor complete laden.

Dialock in meubels – Het elektronische sluitsysteem van Häfele

Het gamma elektronische sluitsystemen Dialock van Häfele wordt aangevuld met het nieuwe meubelslot EFL 30 met batterijvoeding. Het is de perfecte oplossing voor enkele sluitpunten en mobiele meubels. EFL 30 kan probleemloos in de Dialock-software en in de komende Dialock Manager app geïntegreerd worden en met alle terminals van de 2de Dialock-generatie samenwerken. De batterijen ervan gaan tot twee jaar mee.

Bijkomende voordelen van Dialock in meubels zijn: zeer eenvoudige configuratie via smartphone, snelle plug-and-play-installatie, combinatie van deur- en meubelvergrendeling, onzichtbare inbouw.

______________

Mis niets van de Häfele Discoveries

Alle verdere informatie zal binnenkort worden meegedeeld in de Häfele newsletter, de Häfele social media kanalen en op de beurspagina.

​​​​​​​

 

Naar beurspagina